Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

DOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI ŞUBAT AYI TOPLANTISI HAKKARİ'DE YAPILDI

 

20.2.2009 13:10:05

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Şubat Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Hakkari Valisi Muammer Türker, Van Valisi Özdemir Çakacak, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz Ve Muş Valisi Erdoğan Bektaş'ın Katılımı İle Hakkari'de Yapıldı.

 

 

İHA - Sabah saatlerinde karayolu ile Hakkari'ye gelen 3 ayrı ilin valisi ve beraberindeki heyetler, Hakkari Valisi Muammer Türker tarafından karşılandı. Valilik şeref defterini imzalayan valiler daha sonra Vali Muammer Türker'in makamına geçerek bir süre sohbet ettiler. Saat 11:00 da yapılan toplantıya Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Van Valisi Özdemir Çakacak, Hakkari Valisi Muammer Türker, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HTSO) Başkanı Ahmet Şen, Muş İl Genel Meclis Başkanı Necmettin Yıldız, Muş Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Sıhmus Sinecem, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emin Yaşar Demirci, Doğu Anadolu Kalkınma Birliği uzmanları M. Emin Çakay, Harun Kaptaner, Ali Kılıçer, Ercan Erip ve Tamer Kamacı katıldı. Toplantıda Kalkınma Ajansı'nın devam eden iş ve işlemleri ile bundan sonra Hakkari, Muş, Van ve Bitlis illerinde uygulayacağı program üzerinde duruldu.Toplantıda konuşan Hakkari Valisi Muammer Türker, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın şubat ayı olağan toplantısını Hakkari'de yaptıklarını belirtti. Kalkınma ajanslarının, yerel dinamiklerle merkezi yönetimin dinamiklerini üst üste koyarak bir sinerji yaratmayı planlayan, hedefleyen yapılar olduğunu belirten Türker, bu anlamda demokrasinin gelişmesine katkıda sağladığını ve yereli ön plana çıkarttığını ifade etti. Türker, "Biz, özellikle kalkınmanın ve gelişmenin ciddi anlamda bir ihtiyaç olduğu bu bölgede böyle bir oluşumu önemli görüyoruz. Tam teşkilatlanmasını tamamladığı, bütçesi de oluştuğu zaman kalkınma ajansının çok daha fonksiyonlu olacağını ve bölgemizin gelişmesiyle kalkınmasıyla ilgili projelere ön ayak olacağını bekliyoruz. Bunun için teşkilatlanma çalışmaları devam ediyor. Umut ediyorum bu kısa sürede tamamlanır ve hepimiz yerel dinamiklerinde devreye sokulması suretiyle böyle bir çalışma elbirliğiyle devam ederiz. Hakkari'de güzel bir havada misafirlerimi ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Van Valisi Özdemir Çakacak ise, kalkınma ajanslarının AB birliği katılım ortaklığı belgesiyle gündeme geldiğini ve 2007-2013 dönemini kapsayan 9. kalkınma planında en önemli en öncelikli konulardan birisi olarak yöresel ve bölgesel gelişme olarak kabul edildiğini belirtti.

Çakacak, "Bölgemizde daha önce uygulanan Doğu Anadolu Kalkınma Planı uygulamalarıyla oluşan kapasite, bozulmamış doğal çevresi, tarım ve hayvancılık ile turizm sektöründeki görevin üstünlüğü ve yatırımın potansiyeli oluşturmaktadır. Potansiyeller sanayi kollarında da ayrıca ciddi fırsatlar oluşturmaktadır. Bölgemizde bulunan kalkınma ajansları aracılığıyla bu potansiyeller ve fırsatlar iyi değerlendirilecektir. Gerek ulusal kaynaklar gerekse AB fonları kullanılarak çok güzel projeler hazırlanıp bunlara finans desteği sağlanacaktır" şeklinde konuştu Toplantı, yapılan konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

 

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337955

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber